Wisent

In het nabijgelegen plaatsje Bad Berleburg wordt er alles aan gedaan om de wisent in zijn natuurlijke habitat terug te laten keren. De wisent, ook wel de Europese bizon genoemd, is het grootste landzoogdier van Europa. Hij is nauw verwant aan de bizon van de Noord-Amerikaanse prairie.

 

De Wisent wordt getypeerd door zijn opvallende en onmiddellijk in het oog springende overgang van de kop naar de rug. De aardse en krachtige wisent onderscheidt zich ook door zijn markante en massieve kop. Zijn kop hangt altijd laag naar beneden. De wisenten hebben een zeer korte hals, lange poten, een relatief smal lichaam en een lange staart. De eerste wisent arriveerde bij de start van het project in maart 2010 in Bad Berleburg. Momenteel leeft er een kudde van acht wisenten in een speciaal herinvoeringsgebied het ‘Wisent Wald’. Hier worden ze voorbereid op het leven in het wild van het Wittgensteiner bos.

 

In de “Wisent Wildnis am Rothaarsteig” is het voor u mogelijk om de wisent te bewonderen. In december 2011 is de Wisent Wildnis geopend met een kudde van vijf wisenten. Op dit moment leven er zes wisenten in dit gebied van 20 hectare groot. Het gebied is rijk aan natuurlijke formaties als rotsen, wateren, bronnen, dal- en bosgebieden. Hier kunt u een wandeling of een familieuitstapje combineren met een safari. In totaal ligt er drie kilometer aan natuurlijke wandelpaden. Voor groepen is het mogelijk om met een wisent-ranger op pad te gaan. De Wisent Wildnis is van dinsdag t/m zondag geopend voor bezoekers.