Winterberg

Het nabijgelegen Winterberg, op ruim 30 minuten rijden van Hotel AM Fang, is bekend als wintersportplaats. Winterberg is de perfecte bestemming voor een dagje wintersport. Door de inzet van sneeuwkanonnen is Winterberg in het skiseizoen sneeuwzeker. Winterberg biedt een ruime keuze aan blauwe pistes en is daarom ook geschikt voor beginnende skiërs. Ook zijn er goede langlaufmogelijkheden.

 

Fijn om te weten; wanneer u met de auto vanaf Hotel AM Fang naar Winterberg gaat, kunt u onderaan de pistes gratis parkeren. Daarnaast zit Winterberg vol met restaurants, bars en cafés, zodat u na een dagje skiën heerlijk kunt eten en drinken, voordat u terug rijdt naar Bad Laasphe.

 

Ook buiten het wintersportseizoen om is Winterberg zeker het bezoeken waard. Wanneer de sneeuw verdwenen is, is het bergachtige gebied van Winterberg een waar fietsparadijs. U kunt hier kiezen uit verschillende tochten en diverse trajecten, met een totale lengte van 1140 kilometer. Niet alleen voor de ervaren fietsers, maar ook voor de recreanten zijn er genoeg fietsmogelijkheden in Winterberg.

 

Bij de Panorama Erlebnis Brücke kunt u van een bijzonder uitzicht over Winterberg genieten. Tijdens een wandeling over de 435 meter lange brug heeft u een prachtig zicht op de bergen en valleien. Zo kijkt u neer op de St. Georg-skischans, de Niedersfelder heide en de RothaarsteigGaat u met de hele familie op stap, dan kunt u in Winterberg van medio april tot begin november een mooi dagje uit beleven bij familliepretpark Fort Fun. Jong en oud kan zich hier prima vermaken met een ruim aanbod aan attracties.

 

Wintersport en skiverhuur in de buurt van Hotel AM Fang

Op 15 minuten van ons hotel ligt het skigebied de Hesselbacher Gletscher. Dit skigebied gaat tot een hoogte van 550 meter en er zijn twee rode en twee blauwe afdalingen mogelijk.  Er zijn geprepareerde pistes, sneeuwkanonnen, een sleeplift en een skihut aanwezig. Het wintersportseizoen begint in december en gaat door tot en met eind maart. Van maandag tot en met vrijdag van 15:00 tot 21:00 uur, op zaterdag van 12:30 tot 19:00 uur en ‘s zondags van 10:00 tot 19:00 uur kunt u hier skiën.

 

Vanaf het komende winterseizoen hebben wij een samenwerking met sportzaak Balzer in het naburige Biedenkopf Wallau. Hier kunt u van maandag tot en met vrijdag en op zaterdagochtend terecht voor het huren van ski’s, skischoenen en andere wintersportbenodigdheden, waaronder ook snowboard- en langlaufmateriaal. Het personeel van Balzer staat voor u klaar met materiaal op maat.

Schwedenhütte    Förderband     Brüchetal0842