Rothaarsteig

De Rothaarsteig is een langeafstandspad van 154 kilometer op een hoogte tussen de 400 en 800 meter. Dit pad loopt van Brilon in het Sauerland over het Wittgensteiner Land tot aan Dillenburg. De route wordt gemarkeerd met herkenbare bordjes. Het Rothaargebergte, waar de Rothaarsteig doorheen loopt, wordt gekenmerkt door een prachtig landschap, rijk aan heuvels, heldere wateren en mooie uitzichtpunten.

 

De Rothaarsteig wordt ook wel ‘het pad van de zintuigen’ genoemd: tijdens de wandeling gebruikt u al uw zintuigen. U maakt de seizoenen met alle smaken en geuren mee. Naast de prachtige natuur brengt de Rothaarsteig u ook langs cultuurhistorische bijzonderheden. Op veel punten langs de route zijn dan ook informatiepunten en speciaal ontworpen bosmeubels geplaatst.

 

Bijzondere bezienswaardigheden langs de Rothaarsteig zijn; de hoogste berg van het Sauerland, de Kahler Asten, de Bruchhauser Steine (vier enorme rotstorens waarvan er één beklommen mag worden) en een 40 meter lange hangbrug over het dal, de Kühhude. Wanneer u besluit om de gehele route te lopen, dan is het leuk om de Rothaarsteig-wandelpas te halen. Hiermee krijgt u aan het eind van elke etappe een speld en een wandeloorkonde.

 

De Rothaarsteig loopt langs Bad Laasphe en is via een toegangsweg te bereiken vanaf het vakwerkstadje. Ook gaat er een speciale wandeltaxi vanaf Bad Laasphe naar de Rothaarsteig. Dat maakt Hotel AM Fang de ideale rustplaats voor wandelaars van de Rothaarsteig, of een ideale uitvalbasis voor het bewandelen van een etappe van dit unieke ‘zintuigenpad’. Zo begint bijvoorbeeld de 7e etappe van de Rothaarsteig ter hoogte van Bad Laasphe.

 

Children Having Fun And Balancing On Tree In Fall Woodland              wandelschoenen_1024