Dillenburg

Het nabijgelegen Dillenburg is een stad die terug te vinden is in geschiedenisboeken over Nederland. In 1553 is Willem van Oranje namelijk geboren in het kasteel van Dillenburg. Vanuit dit kasteel heeft hij de opstand van de Nederlanden tegen de Spaanse koning geleid. Ter nagedachtenis aan Willem van Oranje is de Willemstoren gebouwd. De kazematten die onder de toren liggen zijn uniek. In tijden van oorlog zaten hier de soldaten om het slot te verdedigen. In de Willemstoren is een museum ondergebracht waar u alles te weten kunt komen over de Huizen Nassau en Oranje-Nassau.

 

Vanwege zijn geschiedenis maakt Dillenburg deel uit van de Oranje Route; dit is een 2.600 kilometer lange ontdekkingstocht met de auto of fiets. Vanaf Dillenburg kunt u met de fiets de 4e etappe van de Oranjeroute volgen. Deze fietsroute voert u door bossen en velden naar de plaats Siegen, het groene middelpunt van de streek. Industrie is erg belangrijk geweest voor de welstand van Dillenburg.In museum Villa Grün is de industriële ontwikkeling van de stad en de regio te zien.

 

Andere bijzondere bezienswaardigheden in Dillenburg zijn de Johanniskerk uit 1491, het koetsenmuseum in de voormalige Oranjerie en de Hessische stoeterij. In Wildpark Donsbach in Dillenburg kunt u wilde dieren in hun natuurlijke habitat observeren. Het wildpark biedt vertier voor jong en oud. Kinderen krijgen de gelegenheid om van alles te leren over de natuur en de dieren,  en de eenvoudige wandelroutes bieden ook oudere mensen een prettig bezoek. Dillenburg is tevens het eindpunt van de wandelroute de Rothaarsteig die langs Bad Laasphe loopt.

 

wilhelmsturm dillenburg germany     S0138612_klein    S0968580_Klein