Bad Laasphe

Bad Laasphe, in het Duitse Sauerland, heeft een historische binnenstad met kleine steegjes en idyllische vakwerkhuisjes. In de buurt zijn vele attracties te vinden, zoals het radiomuseum en het paddenstoelenmuseum. Daarnaast treft u er diverse attractieparken  en een buitenzwembad aan.

In de bosrijke en heuvelachtige omgeving is het prachtig om te fietsen en te wandelen. Zo is er een sculptuurwandelpad, dat langs diverse kunstwerken voert, die in 2000 gemaakt zijn tijdens het internationaal beeldhouwerssymposium.

Sinds 1904 prijkt Bad Laasphe op de lijst van officieel erkende luchtkuuroorden. In 1960 mocht het stadje zich Kneipp-kuuroord noemen en vanaf 1984 Kneipp-heilbad. Tegenwoordig mag Bad Laasphe zich zelfs rekenen tot de elf kuuroorden in de Kneipp Premium Class. In Bad Laasphe zijn dan ook diverse spafaciliteiten te vinden,  waar lichaam en geest in balans kunnen komen. Of u nu jong of oud bent; Bad Laasphe biedt wellness voor iedereen.

 

Sauerland

Bad Laasphe ligt in het Hochsauerland, ook wel  ‘het zonneterras van het Sauerland’ genoemd. Hier bevindt zich ook het Rothaargebergte. Dit is een fantastisch natuurgebied, met de status van natuurpark,  waar prachtige wandelroutes u door de bergen leiden. De bekendste route is de Rothaarsteig, ook wel ‘het pad van de zintuigen’ genoemd.

Het middelgebergtelandschap is erg populair bij fietsers en motorrijders. Fietsers die van een uitdaging houden, kunnen zich uitleven tegen de hellingen op en recreatieve rijders kunnen fijn door de valleien fietsen. Mountainbikers gaan wellicht liever voor de uitdagende afdalingen in dit mountainbikeparadijs. Voor motorrijders zijn er waanzinnige tourritjes te maken.

Door het jaar heen zijn er in de omgeving vele leuke markten te bezoeken, zoals een paasmarkt, herfstmarkt en een kerstmarkt.

In de winter zijn er diverse wintersportmogelijkheden in de directe omgeving.  Op zo’n 10 minuten rijden van het hotel ligt het skigebied van Bad Laasphe-Hesselbach. Een klein maar goed gefaciliteerd skigebied met skiliften, -pistes en sneeuwkanonnen. Bovendien komt u  in de naaste omgeving van Bad Laasphe ook diverse langlaufloipes en een rodelbaan tegen. Als u een geoefende wintersporter bent en graag iets meer uitdaging wilt, kunt u uitwijken naar hét Duitse skigebied, bij het bekende skioord Winterberg, dat op een klein uurtje rijden ligt.