Bad Berleburg

Bad Berleburg is gelegen in het grootste aaneengesloten bosgebied van Duitsland en is de thuisbasis van de Prins van Sayn-Wittgenstein. Bad Berleburg wordt omgeven door prachtige natuur. In de stad kunt u een bezoek brengen aan Kasteel Bad Berleburg, een van de weinige nog steeds door familie-eigenaren bewoonde kastelen van Westfalen.

 

Bij het kasteel hangt een levendige ambiance waar bij elk bezoek iets nieuws te ontdekken valt. De vele schatten en bijzondere voorwerpen trekken duizenden bezoekers en wetenschappers uit de hele wereld aan. Een rondleiding door het kasteel Bad Berleburg brengt u van het in 1733 voltooide Corps de logis, langs ruimtes die tegenwoordig nog regelmatig gebruikt worden, naar het oudste gedeelte van het kasteel. De toegankelijke ruimtes van het kasteel zijn constant aan veranderingen onderhevig. In het recente verleden zijn er nieuwe kamers voor bezoekers geopend en dat zal in de toekomst voortgezet worden.

 

In Bad Berleburg bevinden zich tevens verschillende interessante musea zoals het Schmiedmuseum Arfeld,  waar handwerk en landbouwmachines te zien zijn,  en het Drehkoite Girkhausen,  waar u ziet hoe al meer dan 475 jaar houten kommen en  lepels worden gesneden.

 

De omgeving van Bad Berleburg leent zich in de winter perfect voor het beoefenen van wintersporten. Zo heeft u de keuze uit 275 kilometer aan langlaufloipes met fantastisch uitzicht en 12 gedeeltelijk verlichte afdalingen. Vooral tijdens het langlaufen geniet u optimaal van de winterse omgeving. De gezellige skihutten nodigen uit om een korte pauze te houden.

 

Bad Berleburg staat ook bekend om de Wisent, die in Bad Berleburg uitgezet werd in het wild. Bij de “Wisent Wildnis am Rothaarsteig” kunt u kennis maken met deze bijzondere dieren.